Vi söker VA-utredare

Vill du vara med på vår resa där vi bygger Sveriges bästa VA-bolag?

VA-utredare
Vi söker en medarbetare till vårt kontor i Katrineholm. Vi erbjuder ett omväxlande arbete där du kommer att ges möjlighet att utvecklas och växa i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter
Som VA-Utredare arbetar du stor del av din arbetstid med vårt driftsystem VA-banken. Du kommer att vara drivande i arbetet med att utveckla VA-banken samt processer kopplat till systemet. Tillsammans med kollegor kommer du arbeta med många parallella projekt samtidigt. Det kan vara enstaka anslutningar till stora infrastrukturprojekt som påverkar samhällens utveckling i stort.

En stor del av tjänsten är utredningsarbete inför entreprenadprojekt av ledningsnätet i våra tre kommuner. Du ansvarar för arbetet med att ta fram underlag inför projektering, filmning eller utredningar, med syfte att underlätta fortsatt arbete. Du ansvarar även för att hantera och bedöma bygglovs- och bergvärmeremisser utifrån ett VA-perspektiv. En annan viktig del är att hantera ärenden inkomna via ledningskollen vilket innebär att bedöma och återkoppla om vårt ledningsnät kan påverkas vid markarbeten.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är du som person drivande, tar egna initiativ och har en stark vilja att lära dig och utvecklas inom området.  Du kommer tillåtas arbeta innovativt för att effektivisera arbetet och kommunikationen till våra olika intressenter. Vidare är det av största vikt att du arbetar på ett strukturerat sätt då du har flera saker på gång samtidigt. Som person har du integritet och kan stå för dina beslut, samtidigt som du är ödmjuk och lyhörd. Du har en flexibilitet och uthållighet till förändringar

Krav

  • Goda IT-kunskaper
  • B-körkort
  • Goda kunskaper i svenska, såväl skriftligt som muntligt

Meriterande

  • 3–5 års erfarenhet från VA-branschen
  • Tolka, förstå och granska handlingar och ritningar
  • Vana att analysera data för att få fram statistik

Vi kan erbjuda dig
Sörmland Vatten och Avfall AB är ett företag som ligger i framkant i flera av framtidens frågeställningar inom vårt område. Vi värnar om våra medarbetare och arbetar enligt våra tre kärnvärden; öppenhet, delaktighet och engagemang. För att du ska trivas bör du dela våra värderingar. Vi erbjuder dig en intressant roll, trevliga kollegor och en organisation med korta beslutsvägar och stora möjligheter att påverka.

Vi erbjuder friskvård som ger dig möjlighet till god balans i livet. Avtal finns med Benify, vilket betyder att du får tillgång till en värld av förmåner, för att underlätta för dig i din vardag och ge dig något extra utöver lönen.

Omfattning
Lön enligt avtal
Heltid, vi tillämpar provanställning
Tillträde, snarast
Placeringsort: Katrineholm

Ansökan
Din ansökan skickas till HR-ansvarig Emil Pantzar, emil.pantzar@sormlandvatten.se

Vid frågor om tjänsten, kontakta chef VA-process Christer Wigerblad 0150-800 182, christer.wigerblad@sormlandvatten.se

Sista ansökningsdag: 2020-11-20.
Intervjuer sker löpande.