Nyhetsarkiv - okt 2014

Oktober

31 okt, 2014

VA

Vattenavstängning i Bettna 5 november

Med anledning av underhållsarbeten på vattenledningsnätet tvingas vi stänga av vattnet i Bettna natten mellan onsdag 5 november till 6 november.

16 okt, 2014

VA

Augustivägen, Flen

Vi arbetar med spolning av ledningsnätet i Flen natten mellan torsdag och fredag.

16 okt, 2014

Renhållning

Det ska vara lätt att lämna sitt farliga avfall!

Varje höst besöker miljöbilen olika platser i våra tre kommuner och i år var miljöbilen under vecka 33 i Flen, vecka 34 i Katrineholm och vecka 35 i Vingåker. Att kunna lämna ifrån sig farligt avfall på ett enkelt sätt är en av strategierna som vi på Sörmland Vatten och Avfall arbetar med, och därför erbjuds våra kunder som komplement till att åka till återvinningscentralen att lämna sitt farliga avfall till miljöbilen.

12 okt, 2014

VA

Årlig avläsning av vattenmätaren

Du som har en vattenmätare installerad i din fastighet kommer att få ett avläsningskort hemskickat utav oss. I brevet står det att du kan lämna din mätarställning direkt via internet på www.avlasning.se, om du inte har tillgång till internet kan du istället ringa eller faxa in din avläsning.

4 okt, 2014

VA

Vad påverkar VA-taxor?

Det är mycket som påverkar en VA-taxa, viktigt att komma ihåg är att det är kostnader som uppstår för att underhålla och sköta driften för det kommunala vatten- och avloppsnätet, vattenverk samt avloppsreningsverk är grunden för nivån på VA-taxa.Vill du lära dig mer har vi skapat en sida om detta. Följ länken nedan.