Nu är vi kranmärkta!

29 maj, 2020

VA

Vi kan med stolthet meddela att Sörmland Vatten idag den 29 maj har blivit kranmärkt!

Svenskt Vatten utfärdar märkningen kranmärkt till verksamheter som väljer kranvatten framför förpackat vatten. Nu har vi på Sörmland Vatten gjort detta val och tar därmed ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten.

Om kranmärkt
Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten istället för förpackat vatten på arbetsplatsen, möten, externa konferenser och utbildningar. Kranmärkt är inte en certifiering, utan verksamheten ansvarar själva för att leva upp till vad det innebär att vara kranmärkt. Kranmärkt togs först fram lokalt av Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten. I samband med Världsvattendagen den 22 mars 2017 lanserades kranmärkt som en nationell hållbarhetsmärkning av Svenskt Vatten.

Läs mer på kranmarkt.se

Kranvatten är bättre för miljön
Förpackat vatten kräver tillverkning och tunga transporter som orsakar onödiga utsläpp och avfall. Att producera och leverera en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen.

Kranvatten är mer ekonomiskt
Lokalproducerat färskt vatten levererat direkt till din kran är upp till 250 gånger billigare än en flaska vatten i butik.

Vi väljer kranvatten!

Förpackat vatten = buteljerat vatten på flaska eller i burk (exempelvis mineralvatten, bordsvatten, källvatten)