Spolning vattenledningar Sparreholm

19 nov, 2018

VA

På uppdrag av Sörmland Vatten kommer Pollex AB under oktober-november 2018 att utföra renspolning av vattenledningsnätet i Hälleforsnäs och Sparreholm. Syftet med denna spolning är att förbättra vattenkvaliteten och förebygga problem med missfärgat vatten. Arbetet beräknas pågå under vecka 42 till vecka 47, oktober-november 2018.

2018-11-19  Vecka 47 är sista veckan med spolningsarbete i Sparreholm. Vattenkärra kommer placeras vid kiosken från lunchtid måndag.


För att spola rent kommer luft och vatten att ledas genom ledningssträckan via brand- eller spolposter. Det luftblandade vattnet avskiljer avlagringar (järn och mangan) i röret.

Missfärgningar kan uppstå
I området kan missfärgat vatten uppstå i samband med spolningarna. Missfärgning kan även visa sig utanför det område där spolning pågår. Missfärgningen är inte farlig, men man ska inte dricka eller använda starkt missfärgat vatten till matlagning. Det är viktigt att man låter vattnet spola kraftigt i kallvattenkranen för att få ut luft och missfärgning.

Klicka för större bild.

Information i brevlådan
Du som kund kommer få information i brevlådan om när spolning kommer ske i ditt område. Det kan även förekomma att kunder utanför berört område kan få missfärgat vattnet. Renspolningen utförs med målsättningen att du som kund ska få ett kvalitets- och leveranssäkert vatten i din kran. Vi ber om överseende med eventuella olägenheter som renspolningen kan medföra.

Läs mer om renspolningen här.